200 år i Rugstorp

200 ÅR I RUGSTORP


1818 kom våra förfäder, de första i Ivanssonsläktet, att bosätta sig i Rugstorp. Det firar vi på Rugstorps Lantgård med en vecka fullspäckad med aktiviteter!


18-22 juli händer något nytt och spännande varje dag hos oss på Rugstorps Lantgård.


Händer hela veckan

Interaktivt släktträd med utgångspunkt från Nils Eriksson, urfadern som kom till Rugstorp 1818. Är du släkt med oss någonstans på vägen? Välkomna att fylla i släktträdet!Onsdag 18 juli

Utställning och föredrag om "Rugstorparn".

Helge Rugland bodde i grannhuset till Rugstorps Lantgård. Han var en träsnidare och en del av hans verk finns i privata samlingar. Helges son Ulf kommer och visar sin fars figurer och berättar om dom.

Helges barnbarnbarn Juni inviger med sång kl. 13.

Har du en egen figur av Rugstorparn är du välkommen att ta med den och visa! Vi bjuder alla med en figur på fika.

Läs mer om Rugstorparn här.


Torsdag 19 juli

Ullverkstad i vår ateljé i Rugstorparns anda. Skulptera i ull från gårdens får. Vi använder oss av tekniken nåltovning och då nålarna är vassa lämpar sig inte tekniken för de minsta barnen. Annars är alla välkomna, både stora som små! Ullverkstaden börjar kl. 14, kostar 100:-/person och då ingår material.


Fredag 20 juli

Rugstorp Open! Bonnagolfturnering på vår minigolfbana. Minst antal slag vinner. Slag kan räknas bort om man svarar rätt på frågor under spelets gång. Lämpligt för alla åldrar. Vi rekommderar er att bära hatt/solglasögon/solskydd då det varma vädret ser ut att hålla i sig. Första pris i bonnagolfturneringen är en frukost för två. Att delta i turneringen kostar 30:-/person.


Lördag 21 juli

Sommarfrukost serveras 8.30-10.30. En mycket uppskattad frukostbuffé med närproducerade godsaker. Förboka gärna! 100:-/person, 60:- för barn 3-12 år, under 3 år gratis.

Bonnasafarin som går av stapeln varje lördag har den här lördagen en starkare historisk anknytning till vår familj och vad Rugstorp betytt för oss. Bonnasafarin börjar kl. 14 och kostar 40:-/person.


Söndag 22 juli

Grand finale! Släktträff med tårtakalas. Alla är välkomna, även ni som inte är släkt med oss! Vad har du för koppling till Rugstorp? Kom och dela dina minnen och förhoppningar om framtiden med oss!

Det kommer även hållas en föreläsning om hur Rugstorp sett ut under de senaste 200 åren och hur byn och dess invånare haft det.


I samarbete med SV.

Copyright Rugstorps Lantgård | Gilla oss på facebook | Klappa en katt om dagen